Home » Wat is scherm casten in Chrome nu precies?
Chromecast Content streaming

Wat is scherm casten in Chrome nu precies?

Bij de Chromecast wordt vaak gesproken over het casten vanuit De Google Chrome browser. Als je nog niet zo bekend bent met de Chromecast vraag je je misschien af wat het casten van een tabblad of scherm nu precies is.

Betekenis van het woord ‘casten’

Als je het woord ‘casten’ vertaalt van het Engels naar het Nederlands krijg je als vertaling meestal gieten, gooien en smijten.

Google Translate geeft het werkwoord “Casten” de volgende betekenis:

throw (something) forcefully in a specified direction.
Ofwel: ‘iets’ geforceerd in een bepaalde richting gooien.

Casten vanuit Chrome browser

En dat is eigenlijk precies wat casten in Chrome is: de inhoud van een Chrome tabblad wordt naar een Chromecast gestuurd en weergegeven op het apparaat waarop de Chromecast is aangesloten. Dat kan een tv zijn maar ook – in het geval van de Chromecast Audio – een versterker.

Om te kunnen casten vanaf een pc of laptop moet je gebruik maken van de Chrome browser van Google. In Google Chrome moest in eerste instantie een extensie worden geïnstalleerd in de Chrome browser, maar vanaf juli 2016 is het casten standaard ingebouwd in Chrome.
Het casten vanuit Chrome gaat per tabblad. Om een tabblad te casten klik op je op de drie puntjes rechtsboven in Chrome, en je kiest  voor de optie Casten. Vervolgens kies je de Chromecast waarnaar je het tabblad wilt casten.

Bureablad / hele scherm naar Chromecast streamen

Bureaublad casten - bestand casten Chromecast

In plaats van een tabblad casten kun je er ook voor kiezen om het hele bureaublad van je laptop of je pc te casten naar de Chromecast. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je anderen mee wilt laten kijken bij een zoektocht op internet waarbij meer dan één tabblad gebruikt wordt.
Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een bepaald audio- of videobestand te casten. Wil je van een van deze mogelijkheden gebruik maken, kies dan ook voor de optie “Casten” in het Chrome menu, en selecteer vervolgens “Bronnen”. Je kunt nu naast “Tabblad casten” ook kiezen voor “Bureaublad casten” of “Bestand casten”.

Muziek casten vanaf je pc of laptop

Door het casten van een tabblad of een bestand kun je ook muziek luisteren met behulp van je pc of laptop. Je opent bijvoorbeeld een site met muziek-streams, bijvoorbeeld radioluisteren.fm, en je kiest je favoriete muziekzender. Vervolgens klik je op de cast-knop en het actieve tabblad wordt naar je Chromecast of Chromecast Audio gestuurd. Of je kiest de optie “Bestand casten” en selecteert een muziekbestand.

Tags

1 reactie

Klik hier om te reageren