Home » Verschillen Chromecast en Chromecast 2
Chromecast

Verschillen Chromecast en Chromecast 2

Chromecast 1 vs Chromecast 2

Voordelen Chromecast 2 vs Chromecast

Wat zijn nu precies de verschillen tussen de Chromecast 1 en de Chromecast 2? Moet ik de nieuwe Chromecast 2 aanschaffen en wat kan ik niet met de oude Chromecast wat met de nieuwe wel kan?

De chromecast 2 heeft de volgende voordelen ten opzichte van de eerste generatie Chromecast:

  • betere WiFi ontvangst; 3 ingebouwde WiFi antennes (de Chromecast 1 heeft er 1)
  • 2,4GHZ én 5GHZ WiFi ondersteuning
  • Flexibele HDMI-kabel zodat de Chromecast altijd in de HDMI poort past

Maar…

  • de nieuwe optie “Fastplay”, waarvan in eerste instantie gedacht werd dat die alleen met de Chromecast 2 werkt, werkt ook met de eerste generatie Chromecast
  • De nieuwe Chromecast app – met de nieuwe backdrop mogelijkheden – werkt ook met de Chromecast 1

Nieuwe Chromecast kopen?

Er zijn op dit moment te weinig verschillen om over te stappen op de nieuwe Chromecast. Mocht je problemen hebben met WiFi op je Chromecast dan kan dit een reden zijn om de Chromecast 2 te kopen.

Het zou kunnen zijn dat de Chromecast 2 beter met games overweg kan dan de Chromecast 1, maar het is nog te vroeg om hier wat over te kunnen zeggen.

Aan de andere kant: de Chromecast 2 kost “slechts” € 39, en als je meerdere TV’s in je woning hebt is een tweede Chromecast misschien wel handig.

1 reactie

Klik hier om te reageren

  • Als ik aan het casten ben,wil ik het audio signaal casten naar de versterker van mijn audio installatie.Ik heb geen aansluiting achter op de tv.Wat kan ik hier aan doen? ik ben benieuwd naar Uw reactie.