Home » The wire serie kijken (2002-2008) 
Series

The wire serie kijken (2002-2008) 

The wire serie kijken
© Warner Bros. Entertainment Inc.

Wil je genieten van een van de beste misdaadseries aller tijden? Abonneer je dan nu op HBO Max en kijk The Wire, de legendarische tv-serie die in 2002 debuteerde en het publiek jarenlang boeide met zijn rauwe en realistische weergave van de misdaad en het straatleven in Baltimore. Klik op onderstaande knop om je te abonneren op HBO Max en de serie “The Wire” te kunnen bekijken:

Inleiding “The Wire” serie

Het verhaal van “The Wire” wordt verteld vanuit meerdere perspectieven en toont hoe de werknemers van de Baltimore Police Department, politieke figuren, straatbendes, leerkrachten en journalisten allemaal op hun eigen manier betrokken zijn bij het grotere geheel van een stad in nood. Elk seizoen van de serie behandelt een ander onderwerp, zoals de drugshandel, de stedelijke bureaucratie, de schoolproblematiek, en de media.

De personages van “The Wire” zijn complex en menselijk, vaak met eigen agenda’s en hun eigen verleden. De serie is bekend om zijn realistische en genuanceerde weergave van de wereld van de Amerikaanse stad en de persoonlijke verhalen van de personages.

De serie was zeer succesvol bij critici en publiek, met lofzangen voor de uitvoeringen van de cast, de schrijfstijl en de dikwijls controversiële thema’s. “The Wire” heeft een lange invloedrijke nasleep gehad in de televisiegeschiedenis en is echt aan te bevelen voor iedereen die op zoek is naar intense verhaallijnen, sterk acteerwerk en oprechte boodschappen van sociale gerechtigheid.

De serie is geprezen om zijn realistische, genuanceerde weergave van de wereld van de Amerikaanse stad en de persoonlijke verhalen van de personages wordt door velen beschouwd als een belangrijk werk van televisiedrama. “The Wire” was te zien op HBO van 2002 tot 2008 en is sindsdien populair gebleven.

Waar kun je The wire online kijken of streamen?

Deze serie kun je alleen kijken bij HBO max. De andere streamingsdiensten bieden op dit moment niet deze serie aan. Dus wil je the Wire kijken? Zorg dan dat je een abonnement afsluit op HBO.

StreamingplatformBeschikbaarheid
HBO Max
Disney+
Viaplay
Pathé Thuis
Amazon Prime Video
NLZIET
Canal+ Series
Apple TV+
CineMember
Netflix
SkyShowtime
Videoland

Met meerdere Emmy-nominaties en een uitstekende cast van acteurs en actrices, is The Wire een absolute must-see voor liefhebbers van het misdaadgenre.

Hieronder vind je enkele gegevens over de serie:

TitelThe Wire
Jaar2002–2008
GenreDrama, Misdaad, Thriller
RegisseurDavid Simon
ActeursDominic West, Lance Reddick, Sonja Sohn
IMDb9.3/10
Rotten Tomatoes95%

Bekijk de trailer van “The Wire”

Als je nieuwsgierig bent geworden door deze beschrijving van “The Wire,” hoef je niet langer te wachten. Klik op de link hieronder om de trailer van “The Wire” op YouTube te bekijken en zelf te ontdekken waarom deze serie zoveel harten heeft veroverd.

Bekijk hier de trailer van “The Wire” op YouTube:

Reageren

Klik hier om te reageren