Home ยป Telefoon naar TV casten: Eenvoudig verbinden van je telefoon met de TV
Content streaming

Telefoon naar TV casten: Eenvoudig verbinden van je telefoon met de TV

Telefoon naar TV casten

Je telefoon naar de tv casten opent een wereld van mogelijkheden, vooral wanneer je overladen bent met foto’s en video’s van een recente vakantie. De drang om deze herinneringen te delen met vrienden en familie op een groter scherm is begrijpelijk. Bovendien biedt het verbinden van je telefoon met de tv een handige manier om streamingdiensten zoals YouTube, Netflix, of Disney+ te gebruiken, waardoor je kunt genieten van films en series op het grotere scherm in plaats van op het beperkte scherm van je telefoon.

Er zijn verschillende manieren om je telefoon draadloos aan je tv te koppelen, en een van de meest gebruikte methoden is via je wifiverbinding. Een andere optie is het gebruik van specifieke apparaten zoals de Google Chromecast of Apple AirPlay.

Via je wifiverbinding (mirror casting/Smart View)

Het koppelen van je telefoon met je tv via wifi biedt een eenvoudige oplossing, maar het vereist dat zowel je telefoon als je tv met hetzelfde wifinetwerk zijn verbonden. Een handige methode om te testen of je telefoon via wifi met je tv kan verbinden, is door een mediaspeler te openen, zoals YouTube, en een willekeurige video te selecteren. Als je een ‘castingteken’ ziet, kun je je telefoon met de tv verbinden.

Je iPhone koppelen met je tv

Bij Apple staat het casten van je telefoon naar de tv bekend als ‘Screen Mirroring’ of ‘Mirror Casting’. Ontgrendel je iPhone, open de Snelle instellingen en selecteer ‘Screen Mirroring’. Kies je tv in de lijst, en je schermen zijn verbonden. Houd er rekening mee dat zonder AirPlay op je tv het verbinden met een iPhone lastiger kan zijn.

Je Samsung (of andere Android-telefoon) verbinden met je tv

Met de Smart View-app op je Android-telefoon kun je draadloos je tv bedienen en content delen. Zorg ervoor dat beide apparaten met hetzelfde wifi netwerk zijn verbonden, activeer Smart View, selecteer je tv en kies de gewenste content.

Via je Google Chromecast

Heb je een Google Chromecast? Dan is het koppelen van je Android-toestel met je tv een fluitje van een cent. Zorg ervoor dat beide apparaten op hetzelfde wifinetwerk zijn aangesloten, open de Google Home-app, selecteer je Chromecast, en je telefoon is verbonden met je tv.

Chromecast kopen tips

Via Apple AirPlay

Voor gebruikers van Apple-apparaten biedt AirPlay een naadloze manier om je iPhone te koppelen aan je tv. Open het bedieningspaneel op je iPhone, klik op synchrone weergave, selecteer je Apple TV of een smart-tv met AirPlay 2, voer de toegangscode in, en je iPhone is verbonden met AirPlay.

Reageren

Klik hier om te reageren