Home » Specificaties Chromecast V2

Specificaties Chromecast V2

Hieronder vind je de specificaties van de Chromecast nc2-6a5. Andere benamingen zijn de Chromecast 2, Chromecast 2015, New Chromecast en nieuwe Chromecast. Zie voor de kenmerken van de Chromecast Audio onze pagina met de Chromecast Audio specificaties.

De Chromecast 2 is niet meer nieuw te koop. De Chromecast 3, Chromecast Ultra en Chromecast met Google TV zijn de opvolgers.

Chromecast specificaties nc2-6a5

Chromecast is een apparaat dat je in de HDMI poort van je TV steekt. Als hij eenmaal aangesloten is, kun je je telefoon, tablet of laptop gebruiken om je favoriete programma’s, films en meer naar je TV te casten.

Specificaties Chromecast 2 / Chromecast 2015

Introductie 2015
Model nummer NC2-6A5
EAN 0811571016532
Afmetingen 51.9 x 51.9 x 13.49mm
Gewicht 39,1 gram
Output resolutie 1080p
Processor Marvell Armada 1500 Mini Plus 88DE3006 SoC
RAM 512 Mb
Intern geheugen 256 Mb
WiFi Dual-band 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth Nee
Poorten HDMI, Micro-USB
Afstandsbediening Nee
Video Codecs H.264 1080p, H.264 720 x 480, MPEG-4, VP8
Audio Codecs AAC-LC, AC3, eAC3 (Dolby Digital Plus), FLAC, MP3, PCM/WAV, Vorbis
Foto formaten JPEG, PNG
Beschikbare content Google Play, Netflix, YouTube, Pandora, HBO Go en nog veel meer
In de doos Chromecast 2, USB adapter, Power adapter, HDMI extender

De Chromecast werkt ook in combinatie met Apple apparaten: Chromecast en Apple apparaten. Meer lezen over de werking: Hoe werkt Chromecast?

14 Reacties

Klik hier om te reageren

 • Ik zit in Thailand met een Panasonic Viera oud model, zonder wifi (TH-L32B6T) en het ding weigert om welk format of codec dan ook via usb af te spelen,
  Zou een Chromecast dan wel werken. Ik gebruik een Sony Xperia Z2 tablet om af te spelen, het appartement is (net) binnen wifibereik.
  Iemand ervaring met dit type (niet zo smart) tv en Chromecast?

  • Hi Peter,

   Het mooie van een Chromecast is juist dat je een “domme” tv in een soort smart tv kan veranderen. Je hebt dus geen smart tv nodig om ‘m te laten werken. De Chromecast zit tevens in de HDMI port en niet in de USB port. Hierdoor heeft hij geen last van het gebrek aan codecs. Het enige wat belangrijk is is dat de tv een HDMI port heeft, en dat je met zowel je chromecast als je streaming device (in dit geval je tablet) op het zelfde WIFI kan komen. Als je niet op het WIFI van het hotel kan komen dan zou je ervoor kunnen kiezen een eigen router aan te sluiten en via je eigen local netwerk naar je Chromecast streamen.

   Long story short: Ja het zou gewoon moeten kunnen 😉

   Veel plezier in Thailand!

 • Hoi even een vraagje moet je de stick eerst in je computer doen en instaleren of gaat hij gewoon meteen in je tv en doet hij het dan gelijk ik heb er geen bal verstand van dus mischien kan iemand mij hiermee helpen ik wil namelijk streamen via mijn laptop naar de tv

  ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.

 • 3 vragen: mijn netwerk heeft MAC filtering. Een chromecast heeft een eigen Mac adres en kan ik die zien voordat ik ga installeren? Anders heeft hij nooit verbinding..
  en als ik de chromecast heb draaien, kan ik dan vanaf al mijn apparaten streamen? Dus vanaf tablet, chromebook, laptop, desktop, zonder dat ik elke keer iets hoef te doen?
  kwestie van apps op het apparaat (bv popcorn time) en kiezen voor afspelen op chromecast?

  • Hallo Roy,

   De eerste vraag durf ik niet met zekerheid te beantwoorden. Maar het lijkt me dat hier wel rekening mee gehouden is. De overige twee vragen kunnen met een simpele: Ja beantwoord worden, dit is namelijk exact waar de chromecast voor bedoeld is 🙂

   Om het MAC probleem te testen zou ik hem gewoon bestellen bij Bol.com, uitproberen, en terugsturen als het onverhoopt toch niet zou lukken. Versturen en retourneren is vij Bol helemaal gratis!

   Success alvast!

   • Mac adres geeft hij gelijk aan.
    Voor wie hem al heeft: ik heb de chromecast in mijn netwerk toegevoegd, maar hij blijft een eigen netwerk (onbeveiligd) uitzenden. Kun je dat uitzetten?

    En de extensie in Google Chrome die je moet installeren om een hele we pagina te streamen werkt niet met Android!

 • hoii, ik heb een oude tv, nu is mijn vraag of ik daarin ook mijn chromecast kan gebruiken. er zit wel een hdmi aansluiting op alleen dat is dus nog de oude, en niet dezelfde als op mijn chromecast. hoe kan ik ervoor zorgen dat dit wel gaat werken?
  vriendelijke groetjes

  • er zit een hdmi aansluiting op mij (vrij nieuwe) laptop alleen niet op mijn oude tv, daar zit alleen een vga aansluiting op

  • Ja hij streamt Dolby Digital en Dolby Digital Plus surround geluid als hij direct op een HDMI receiver is aangesloten. Natuurlijk alleen als de app het ook ondersteunt en als het beeldmateriaal beschikt over surround geluid.
   Maar als het je echt om muziek/geluid gaat kun je beter een Chromecast Audio aanschaffen en die in je receiver steken. Dan hoef je de TV ook niet aan te hebben om muziek te luisteren.

 • Is het mogelijk om met de chromecast 2 XVID af te spelen? Heb nu het probleem dat de oude versie van de chromecast die niet doet.