Home » Popcorn time gebruiken met Chromecast
Chromecast Content streaming

Popcorn time gebruiken met Chromecast

Popcorn Time Chromecast

Popcorn time gebruiken via Chromecast

Popcorn time chromecastPopcorn time is een programma waarmee je films kunt bekijken door deze te streamen vanaf het internet. Het werkt eigenlijk hetzelfde als Netflix, met het verschil dat Popcorn Time gratis is. In combinatie met de Chromecast is dit ideaal om snel een filmpje of serie aan te zetten op je TV (en geheel zonder die vervelende tv reclames). Het juist instellen van de Chromecast en Popcorn time om streamen mogelijk te maken was tot voorheen nog een vrij lastige klus. Maar sinds versie 5.1 van Popcorn time is dit zeer eenvoudig. Hier lees je meer over Popcorn Time Chromecast streaming.

Popcorn time voor het eerst casten naar Chromecast

Als dit de eerste keer is dat je popcorn time gebruikt dan hoef je niks in te stellen. Download de nieuwste versie van het programma en start het op. Selecteer een film of serie die je wilt kijken en klik naast het watch now knopje op het pijltje dat naar boven wijst. Dit opent een schermpje waarin je kan kiezen hoe de film of serie afgespeeld moet worden (zie onderstaande afbeelding). Kies hier voor de naam die jouw Chromecast heeft en de film zal automatisch starten op je TV.

Popcorn time al eerder gebruikt

Als je popcorn time al eerder hebt gebruikt dan kan het zijn dat een aantal instellingen op je computer niet meer goed staan. Eerdere versies van popcorn time paste namelijk in een instelling in je firewall aan om goed te kunnen werken. Diezelfde instelling weerhoudt popcorn time er nu van om te streamen naar je Chromecast. Je dient de instelling dus handmatig terug te draaien.

Het makkelijkst is om naar je firewall instellingen te gaan (Control panel -> System and Security -> Windows Firewall) en daar op de “restore defaults” knop te drukken. Zoek met de zoekfunctie van Windows  naar “windows firewall” als je het niet kunt vinden. Het probleem met deze methode is wel dat iedere firewall instelling weer terug wordt gezet naar hoe het eerst was. Als je dus in het verleden programma’s toegang hebt verleend, dan zal je dat nu weer opnieuw moeten doen.

Waarschuwing downloaden van niet legale films

Wees wel gewaarschuwd, het streamen via Popcorn time is in tegenstelling tot Netflix niet legaal. Tijdens het streamen van een film upload je namelijk ook weer een deel van de gedownloade film naar het internet. Dit is zodat anderen de film ook kunnen blijven downloaden. Zowel het downloaden als uploaden van illegale films is illegaal in Nederland. In Nederland zijn nog geen boetes gevallen, maar bij de oosterburen in Duitsland wel.

De laatste berichten melden dat Popcorn time bezig schijnt te zijn met een manier om hun gebruikers volledig anoniem films te laten streamen. Dit zal waarschijnlijk gaan werken door het anonimiseringsnetwerk I2P te gebuiken, een netwerk dat lijkt op dat van TOR.

Reageren

Klik hier om te reageren