Home » De Chromecast is 2 jaar!
Chromecast

De Chromecast is 2 jaar!

Het is vandaag al weer twee jaar geleden dat de Chromecast geïntroduceerd werd. In die twee jaar is het een volwassen product geworden met een grote fan base. Wereldwijd zijn er al meer dan 17 miljoen Chromecasts over de toonbank te gaan!

Google heeft berekend dat in de Verenigde Staten gebruikers nu 66% meer content consumeren dan medio 2013, toen de Chromecast op de markt kwam. En dat de tijd dat naar Youtube wordt gekeken met 45% is gestegen sinds de komst van de Chromecast. Verder weet Google te melden dat er meer dan 1,5 miljard keer op de “Cast” knop is geklikt!

Niet verwonderlijk want de Chromecast is een vernuftig stukje techniek voor een klein prijsje. Bovendien wordt content streaming steeds populairder en ontdekken steeds meer ontwikkelaars de mogelijkheden die de Chromecast biedt, waardoor er steeds meer nuttige en leuke apps verschijnen in de App Store en de Play Store.

Maar misschien komt het echte succes wel door het enorme gemak waarmee je met een Chromecast content van je smartphone, tablet of laptop fullscreen op je tv kunt weergeven. Zeker voor tv’s die over HDMI-CEC beschikken, want daarvoor heeft de Chromecast een mooie extra feature: als je begint te casten zet de Chromecast je tv aan en schakelt over op het HDMI kanaal waarop de Chromecast is aangesloten!

Zeer waarschijnlijk bestaat de meeste content die met de Chromecast wordt gestreamd uit video, maar als je tv op een home cinema set of audio installatie is aangesloten kun je met een Chromecast met hetzelfde gemak radio luisteren met apps als Spotify of TuneIn Radio. Of met een NAS zoals de Synology Diskstation via de app DS Audio je eigen mp3 collectie afspelen.

Reageren

Klik hier om te reageren