Home » Chromecast review 2015
Chromecast

Chromecast review 2015

Chromecast 1

Update 4-10-2015: de review op deze pagina betreft de Chromecast 1. Lees de review van de Chromecast 2.

De Chromecast is inmiddels al geruime tijd verkrijgbaar in Nederland. In de tijd na de release heeft Google geen moment stilgezeten, zij hebben hard doorgewerkt aan updates voor de software van Chromecast. Ook de ontwikkelaars van de meest populaire apps hebben niet stil gezeten, velen hebben hun apps inmiddels geupatet en bieden nu volledige  ondersteuning voor het casten. Al met al is het product er een stuk op vooruit gegaan sinds de release van een jaar geleden. Tijd dus voor een Chromecast review a la 2015!

Zo langzamerhand begint de Chromecast zijn weg te vinden naar meer en meer huishoudens. Ook bij ons zit de dongel al enige tijd in de televisie geprikt en begint iedereen er meer en meer gebruik van te maken. Er wordt ’s avonds een spelletje op gespeeld, of er staat rustig een Spotify playlist aan. Vakantiefoto’s en filmpjes van het sporten worden tijdens de koffie op een groot scherm getoond aan opa en oma die het allemaal maar apart vinden dat dit zo kan. Ook voor het kijken van *kuch* gedownloade films en series wordt het apparaatje zonder er eigenlijk meer over na te denken veelvuldig gebruikt. Heerlijk lui vanaf de bank via je smartphone de tv aanzetten en binnen een paar tellen een aflevering van die verslavende serie aanzetten via bijvoorbeeld popcorn time.

Verbazingwekkend goed doet de stick het ook als er vrienden over de vloer zijn. Al meerdere keren is tijdens een gezellig drankje op een vrijdagavond een heuze Chromecast battle uitgebroken over wie het leukste filmpje kan afspelen op de tv. Hetgeen wat dit mogelijk maakt is de vrij recentelijk toegevoegde “Gast modus” waarmee iedereen in dezelfde kamer dingen kan casten zonder eerst in te hoeven loggen op WIFI. Dit heeft bij ons in ieder geval al voor meerdere hilarische avonden gezorgd!

Voordelen
– Goedkoop, waar voor z’n geld
– Klein, zit niet in de weg
– Simpel in gebruik
– Veel apps die eerder nog geen ondersteuning boden, bieden dat nu wel
– Alsmaar groeiende functionaliteiten zoals het nieuwe Screencasting en de Gast modus
– TV automatisch aanzetten via telefoon (lees hier voor meer info)
– Ondersteuning voor alle apperaten (Android, IOS, Windows)

Nadelen
– Ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten gaat niet heel snel. Screencasting zit bijvoorbeeld al een paar maanden in de beta-fase.
– Op dit moment helaas nog geen ondersteuning voor 5GHZ WIFI. Hoewel het 2,4GHZ WIFI (dat op dit moment veel gebruikt wordt) prima voldoet, zou dit toch een fijne upgrade zijn.

Conclusie
De conclusie van deze review is dat de Chromecast doet waar die voor bedoeld is en daar steeds beter in wordt. Voor €35 is het een niet te missen stukje hardware, ook voor de wat minder technische mensen onder ons.

4 Reacties

Klik hier om te reageren