Home » Chromecast Audio kopen
Chromecast Chromecast Audio

Chromecast Audio kopen

Chromecast Audio

Chromecast Audio kopen

De Chromecast heeft in 2015 een broertje gekregen, de Chromecast Audio. Op deze pagina vind je informatie over de Chromecast Audio.

De Chromecast Audio is in Nederland niet meer te koop. Deze variant op de Chromecast 2 is door Google in januari 2019 uit het assortiment gehaald.  De reden daarvoor is waarschijnlijk dat er inmiddels zoveel slimme speakers en slimme audioapparatuur op de markt is dat de Chromecast Audio min of meer overbodig is geworden. Bovendien ondersteunt de Chromecast 3 de technologie van de Chromecast Audio. Hierdoor kan de Chromecast gebruikt worden om te pairen met andere speakers die met Google devices zijn verbonden. Dit maakt multi-room gesynchroniseerd muziek afspelen mogelijk. 

Wat is Chromecast Audio?

De Chromecast Audio is een audio streamer waarmee je muziek en podcasts kunt streamen naar een speaker of versterker / receiver die daarvoor geschikt is. Met geschikt bedoelen we dat de speaker over een van de volgende aansluitingen moet beschikken: 3,5 mm, RCA of optisch. De Chromecast audio beschikt zelf alleen over een 3,5mm line-out aansluiting, en in de verpakking tref je alleen een 3,5mm-naar-3,5mm kabel aan. Wil je de Chromecast Audio op de RCA op optische ingang van je speaker aansluiten, dan zul je zelf moeten zorgen voor een  3,5mm-naar-optisch of een 3,5mm-naar-RCA kabel. Zie hiervoor ook de pagina over Chromecast Audio kabels.

Chromecast Audio

Met de Chromecast Audio kun je muziek van je telefoon of tablet over je WiFi netwerk naar je speakers streamen via hetzelfde principe als met de Chromecast: de muziek wordt niet op je telefoon of tablet afgespeeld maar wordt als je op de “Cast” knop drukt rechtstreeks door de Chromecast van het internet gehaald. Hierdoor kun je nadat je het afspelen van muziek hebt gestart je telefoon of tablet gewoon voor andere dingen gebruiken zonder het risico dat dit het casten verstoort.

Het sleutelwoord is WiFi

Waarom zou je een Chromecast Audio aanschaffen als je een speaker hebt die beschikt over bluetooth? Daar zijn twee redenen voor: de kwaliteit van audio is beter over WiFi, en je kunt met WiFi grotere afstanden overbruggen.

De keerzijde van muziek via de Chromecast Audio over het WiFi netwerk is dat je alleen gebruik kunt maken van apps die ondersteuning voor de Chromecast Audio bieden.

Spotify en Google Play Music

De audiostick van Google wordt bij de introductie al ondersteund door Spotify en Google Play Music. Onder de overige 146 apps die de Chromecast Audio al al ondersteunen zijn Pandora, Rdio, 8Tracks, iHeart Radio en Plex.

Ook is het mogelijk om het geluid van je (hele) telefoon of van één tabblad van de Chrome browser naar de Chromecast Audio te streamen.

Wij verwachten dat het niet lang zal duren totdat er een grote hoeveelheid apps is met Chromecast Audio ondersteuning.

7 Reacties

Klik hier om te reageren

  • Er wordt steeds gesproken over aansluiten op speakers. Ik neem toch aan dat indien er een kabel gekocht wordt van 3,5mm jack naar twee x RCA (tulp)plug, ik de boel ook kan aansluiten op een lijningang van een analoge versterker?

    • Dat zou inderdaad geen probleem moeten zijn. Dat er steeds gesproken wordt over aansluiten op speakers komt omdat Google het product zelf met name promoot als een oplossing voor speakers. Maar je stereo installatie “slim” maken lijkt inderdaad een minstens net zo nuttige toepassing.

  • Hallo .

    Moet je als je met de Chromecast Audio via Spotify wil beluisteren de betaal versie of kan het ook met de gratis versie?

  • Ik zie steeds op de diverse sites dat de Chromecast Audio ‘binnenkort’ verkrijgbaar is. Wanneer gaat dat nu eindelijk eens gebeuren?

  • Ik heb problemen met installeren. Wil met de Iphone 6 van mijn vroue en mijn Iphone 5 vanuit bv Deezer muziek afspelen. Hoor wel de toon via de speakers als ik icoon activeer maar speelt de muziek niet af. Een paar keer opnieuw geïnstalleerd maar blijft hetzelfde. Zowel Chromecast als telefoons staan beide op hetzelfde 5GHZ netwerk