Home » Chromecast Audio kabels
Chromecast

Chromecast Audio kabels

3,5mm stereo kabel Chromecast

Op deze pagina vind je informatie over kabels die geschikt zijn om de Chromecast Audio aan te sluiten op je speakers of versterker / receiver / home cinema.

Standaard 3.5 mm kabel (mini jack)

3,5mm stereo kabel Chromecast

Bij de Chromecast Audio wordt standaard een 3.5 mm stereo kabel meegeleverd. Met behulp van deze kabel kun je de Chromecast Audio aansluiten op een “AUX IN” of “LINE-IN” ingang van je speakerset.

Konig 3.5mm verlengkabel Chromecast

Let op: je kunt deze kabel NIET aansluiten op de hoofdtelefoon-uitgang, Die is voor uitgaand geluid, terwijl het er bij de Chromecast juist om gaat om geluid naar je speakers te brengen.

Aangezien de meegeleverde kabel niet al te lang is kan het handig zijn om een verlengkabel mee te bestellen, bijvoorbeeld de 3,5mm Male naar Female Stereo Sound Audio verlengkabel van 1.3 meter.

3.5 mm naar RCA kabel

mini-jack-naar-rca1

De Chromecast Audio wordt echt interessant als je hem gebruikt om je bestaande audio-installatie of home cinema set “slim” te maken. Je kunt hierop dan heel eenvoudig muziek luisteren van bijvoorbeeld Spotify en Youtube, Synology, Plex enz.

De versterker / receiver van je audio-installatie zal niet in alle gevallen over een 3.5 mm “AUX IN” of “LINE-IN” ingang beschikken, zeker niet als het om een wat oudere installatie gaat. Een 3.5 mm-naar-RCA kabel biedt dan uitkomst, want iedere versterker of receiver beschikt wel over een RCA line-ingang waarin de alom bekende (rode en witte) tulp stekkers passen. Deze kabel zet de analoge stereo output van de Chromecast Audio om naar stereo RCA.

Wil je deze kabel bestellen of met je Chromecast Audio mee bestellen bij Bol.com, dan is de “3.5mm naar 2 x RCA kabel bij Bol.com” een goede keuze.

Optische kabel naar 3.5 mm

3.5mm-naar-optisch

Als je versterker / receiver over een (vrije)  TOSLINK ingang beschikt is het aan te raden om hiervan gebruik te maken in plaats van de RCA ingang. Je kunt dan gebruik maken van de optische digitale audio output van de Chromecast Audio.

Deze kabel wordt officieel de Mini-TOSLINK-naar-TOSLINK-kabel genoemd.

Mocht je deze kabel mee willen bestellen bij Bol.com, kies dan bijvoorbeeld de “Optische Toslink Kabel – Met Toslink naar Mini Toslink Adapter – Verguld – 0,75 meter“.

About the author

admin

1 Comment

Click here to post a comment