Home » Chromecast met Apple apparaten
Chromecast

Chromecast met Apple apparaten

Chromecast en Apple apparaten
Chromecast en Apple apparaten

Google en Apple zijn concurrenten, Android is van Google en iOS is van Apple. Je zou dus verwachten dat de Chromecast niet wordt ondersteund op Apple (iOS) apparaten, maar niets is minder waar! De Chromecast is ontworpen om op heel veel verschillende devices te werken, waaronder de iPhone en de iPad. Gebruik van de Chromecast met Apple apparaten is dus geen enkel probleem!

Om een Chromecast te installeren heb je een app nodig, de Google Home app. Heb je de Chromecast eenmaal geïnstalleerd dan is hij onderdeel van je thuisnetwerk, en kun je hem gebruiken vanaf alle apparaten die met hetzelfde WiFi netwerk zijn verbonden. De Google Home app is beschikbaar is op Mac OSX, Windows, Android en iOS. De app is dus ook te gebruiken op je iPhone of iPad of Apple laptop. Dus al heb je alleen maar Apple apparatuur, dan nog is de Chromecast prima te installeren en gebruiken.

Chromecast en iOS

Om de Chromecast te installeren voor gebruik op Apple devices, volg je de volgende stappen:

 1. Sluit de Chromecast aan op een HDMi poort van je TV of monitor, en schakel je TV op het HDMI-kanaal waarop de Chromecast is aangesloten. Je ziet hier (rechtsonder) ook de (voorlopige) naam van de Chromecast staan.
 2. Zorg dat je device met je WiFi netwerk verbonden is. Houd je WiFi code bij de hand.
 3. Ga naar de Apple App Store en zoek naar de Google Home app. Installeer de Home app
 4. Open de Google Home App en volg de stappen op het scherm. Let op: je hebt hiervoor een Google account nodig. Heb je deze niet, maak dan eerst een Google account aan. Zie je in de app geen stappen die je kunt volgen, kies dan het plus-teken (+) linksboven in het scherm, en kies voor Apparaat instellen, Nieuw apparaat.
 5. Je Chromecast is nu klaar voor gebruik zowel vanaf iOS/Apple apparaten als van alle andere apparaten die zich op hetzelfde netwerk als de Chromecast bevinden.
Chromecast en Apple TV

Apple TV op Chromecast met Google TV

Er is nog een andere manier waarop de Chromecast samenwerkt met Apple. Op de nieuwste versie van de Chromecast, de Chromecast met Google TV, kun je ook Apple TV kijken. Heb je niet zo’n Chromecast, dan is het raadzaam om eerst het artikel over de Chromecast met Google TV te lezen. Het gaat hier namelijk om een hele andere Chromecast dan zijn voorgangers.

Om Apple TV op de Chromecast met Google TV te gebruiken hoef je alleen maar de Apple TV app te installeren op de Chromecast.  Hiervoor kies je in het startscherm voor ‘Apps’. Selecteer vervolgens ‘Apps zoeken’ en zoek op “Apple TV”. Na de installatie vind je de Apple TV-app in het gedeelte ‘Je apps’ in het scherm ‘Voor jou’.

Je kunt de Chromecast met Google TV gebruiken om Apple TV+ te verkennen, door films, tv-programma’s en Apple TV-kanalen te bladeren of gratis afleveringen te bekijken. Heb je een Apple ID dan kun je daar mee inloggen en een abonnement op kanalen nemen of films kopen of huren.

 

21 Reacties

Klik hier om te reageren

 • Van een kennis weet ik dat je met behulp van de chromecast, de app op je tablet en de app op je tablet van de provider, in zijn geval glasvezel van Vodafone, ook TV programma’s kunt streamen op een TV zonder ontvanger. Nu is mijn vraag kan dit ook met glasvezel van Online? Dus met andere woorden ondersteund Online de Chromecast?

  • Hallo Liesbeth,

   Dat durf ik echt niet te zeggen.
   Ik kan het zelf ook niet uittesten aangezien ik een Online box nodig heb om de app te laten werken.
   Je kan het even navragen via de klantenservice van Online.
   Wat je ook kan doen is de Chromecast gewoon bestellen, en hem terugsturen als het niet werkt. Verzenden en retourneren is bij Bol namelijk helemaal gratis 😉

 • Hallo,
  Aangezien de Youtube app is verdwenen van oudere Samsung tv’s, ben ik op zoek om Youtube weer te kunnen kijken op de tv.
  Is het ook mogelijk met deze Chromecast filmpjes van YouTube te streamen vanaf de Apple Iphone of Ipad naar een Samsung TV?
  Bedankt.

  • Hallo Raimond,

   Vervelend dat de youtube app is verdwenen.
   Gelukkig biedt de Chromecast de perfecte oplossing. Je kan inderdaad filmpjes vanaf je iphone of ipad casten naar de Chromecast die in je Samsung TV zit. Op deze manier kun je het beeld vanaf je telefoon of ipad streamen naar je tv.

   Als je na de aankoop hulp nodig hebt bij het installeren kan ik je ons “setup voor dummies” artikel aanraden https://www.allesoverstreamen.nl/chromecast-setup-voor-dummies/

   Success en veel plezier ermee!

 • Is het mogelijk om met chromecast icm iMac je beeld volledig over te brengen naar de tv?
  Alvast bedankt

 • Ik heb pas een audio chromecast gekocht, maar ik krijg het vanaf mijn Apple Iphone6 niet werkend. Apps zoals Spotify, Youtube lijken de cast modus niet te kennen. Niet kopen dus in combinatie met Apple producten zou ik zeggen.

 • Ik heb de audio chromecast gekocht om de muziek van mijn iPad over de versterker te horen. Dat kan dus niet! Allleen de betaalde Spotify ondersteunt audio chromecast. Zonder Spotify abonnement heb je niets aan de audio.

 • Ik heb de vandaag de chromecast 2 audio gekocht om via Napster muziek te streamen. Ik krijg alleen geen icoon bij Napster te zien, waardoor het streamen met mijn iPad dus niet lukt. Ik begreep van de verkoper dat chromecast ook Napster ondersteund. Hoe krijg ik dat met mijn iPad voor elkaar?

 • Gisteren de Chromecast 2 gekocht, binnen 5 minuten geinstalleerd en werkdn, zonder laggs. Complimenten. Echter…..hoe krijg ik mijn MacBook ook zover dat ik kan ‘casten’ naar mijn tv?

 • Hallo,
  Ik heb nu al een jaar een voor mij waardeloze chromecast-audio aangezien ik muziek via de Iphone (betaal-account Apple Music) wilde streamen en het slechts een kwestie van tijd zou zijn.
  Ik hoor/lees graag tips om dit mogelijk te maken.
  BVD

  Hans

 • Hoe kan ik het scherm van mijn ipad of iphone naar mijn tv sturen (via de chromecast) ?
  Het beeld op de iphone of ipad naar de tv streamen dus.
  Heel graag een reactie van iemand hoe ik dit kan oplossen.

  Bij voorbaat heel hartelijk dank voor je reactie.!

 • Ik zag iets over “dat je wel op hetzelfde netwerk zit”.
  Mijn router zend “SSID”, “SSID_5” en “SSID_5_2” uit (triband router). Wordt dit gezien als hetzelfde netwerk om chromecast (audio en/of tv) of als verschillende?

  Werkt zoiets als een Sonos dan wel met alle OS systemen en apps? Beetje lastig allemaal om iets te kunnen streamen. Bij ons is het allemaal IOS maar wel verschillende audio apps.

 • Hoi, ik probeer de chromecast te gebruiken om via mijn ipad naar mijn imac te streamen. Hoe werkt dit in godsnaam? Ben het nu al bijna zat omdat er nergens duidelijke informatie staat aangegeven hoe dat moet! Ook staat er nergens op mijn chromcast apparaat welke het is … er schiet namelijk niks in mijn scherm als ik hem aansluit op mijn imac. Graag antwoord, mijn dank is groot