Home » Chromecast 3 kopen
Chromecast Content streaming

Chromecast 3 kopen

Chromecast 3 kopen

De Chromecast 3 is de nieuwste versie van de “normale” Chromecast, uitgekomen in oktober 2018. Deze beschikt over 60 frames-per-seconde playback support in een resolutie van 1080p, waar de 2e generatie  Chromecast maximaal 720p ondersteunde bij dezelfde frame rate. Volgens de opgave van Google is de Chromecast V3 15% sneller dan zijn voorganger.

In 2020 is de Chromecast met Google TV uitgebracht, deze beschikt over een afstandsbediening en een on-screen gebruikersinterface.

De Chromecast 3 is voor rond de € 39 (incl. verzending) online te bestellen bij o.a. Bol.com, Mediamarkt en Coolblue.

Chromecast 3 kopen in Nederland

De Chromecast 3 is bij alle grote internet shops verkrijgbaar. Let er bij het kopen van de Chromecast op dat je de meest recente versie aanschaft. Dus of er Chromecast 3, Chromecast V3 of Chromecast 2018 staat. Ben je op zoek naar een Chromecast aanbieding kijk dan naar de actuele prijzen in onderstaande tabel.

[table id=1 /]

Voordelen Chromecast 3

De kracht van de Chromecast zit met name in de eenvoud van het gebruik ervan. Het aansluiten en configureren van een Chromecast is eenvoudig en zijn geringe omvang maakt dat hij eigenlijk altijd wel (onopvallend) op een vrije HDMI-poort van de TV is aan te sluiten. Er zijn inmiddels heel veel apps die Chromecast ondersteuning bieden, en dat maakt het erg eenvoudig om vanaf een mobiel device even wat op het grote TV-scherm te laten zien (casten).

Met name Youtube en Netflix zijn populaire toepassingen voor de Chromecast. Hoewel de meeste TV’s inmiddels smart-tv’s zijn, is het toch net even handiger om je telefoon of tablet te gebruiken om beelden op te TV weer te geven.

Ook op reis is een Chromecast handig. Door zijn geringe omvang is hij makkelijk mee te nemen. En overal waar WiFi en een TV / monitor met een standaard HDMI-aansluiting aanwezig is kun je de Chromecast aansluiten en genieten van Netflix of Youtube op een groot scherm.

Chromecast 3 | Chromecast V3 | Chromecast 2018

About the author

admin

4 Comments

Click here to post a comment

 • Ik heb een Philips LED van 7 jaar oud met 4 HDMI aansluitingen en 1 USB. Is de Chromecast 2 ook op oudere displays te gebruiken? Graag uw bevindingen.

  • Normaal gesproken moet het werken. Er zijn echter wel wat klachten dat niet alle 720p tv’s goed met de Chromecast werken.

 • Hoi,
  Is een chromecast ook op een camping te gebruiken om films naar de tv te streamen ?
  Mits de bandbreedte het toestaat tenminste?
  Gebruikt de chromecast ook bandbreedte van het wifi signaal?

  Bvd
  Frans

  • In principe kan dat, het ligt aan de toegankelijkheid van het wifi netwerk op de camping. Als je eerst algemene voorwaarden moet accepteren kan het zijn dat je de Chromecast niet met het wifi netwerk kunt verbinden.
   En ja de Chromecast gebruikt bandbreedte van het WiFi signaal. Niet van je telefoon naar de Chromecast maar van het camping access point naar de Chromecast.