Home » Chernobyl HBO serie kijken (2019)
Series

Chernobyl HBO serie kijken (2019)

© Warner Bros. Entertainment Inc.

Chernobyl is een meeslepende HBO-miniserie uit 2019 die het waargebeurde verhaal vertelt van de beruchte kernramp in Tsjernobyl, Oekraïne, in 1986. De serie biedt een gedetailleerde en angstaanjagende kijk op de ramp en de gevolgen ervan voor de omgeving en de mensen die erbij betrokken waren. Met een sterk script, uitstekende acteerprestaties en prachtige productiewaarden is Chernobyl een meesterwerk van televisie dat niet gemist mag worden. Als je nog geen abonnement hebt op HBO Max, klik dan op de knop om je nu aan te melden en deze fascinerende serie te streamen.

Waar gaat de serie Chernobyl over?

“Chernobyl” is een Amerikaanse miniserie uit 2019, geproduceerd door HBO en gemaakt door Craig Mazin. De serie vertelt het verhaal van de kernramp in Tsjernobyl in 1986 en de nasleep daarvan.

De serie volgt de levens van mensen die betrokken waren bij de ramp, waaronder wetenschappers, brandweerlieden, reddingswerkers en regeringsfunctionarissen. Het verhaal begint op de avond van de explosie in de kerncentrale van Tsjernobyl en laat zien hoe de Sovjet-autoriteiten omgingen met de ramp, de evacuatie van de bevolking en de pogingen om de situatie onder controle te krijgen.

De serie laat ook zien hoe de ramp het leven van de betrokkenen heeft beïnvloed en de enorme menselijke tol die het heeft geëist. “Chernobyl” wordt geprezen om zijn nauwkeurigheid en realistische weergave van de gebeurtenissen, en won verschillende prijzen, waaronder vijf Primetime Emmy Awards.

Waar kun je de Chernobyl serie kijken?

StreamingsdienstChernobyl beschikbaar?
HBO Max
Netflix
Amazon Prime Video
Disney+
Apple TV+
Hulu

Trailer serie

De trailer van de Chernobyl-serie is hieronder te bekijken. De trailer geeft een goed beeld van de sfeer en de setting van de serie en geeft een voorproefje van wat kijkers kunnen verwachten van deze indrukwekkende serie.

Reageren

Klik hier om te reageren